torstai 9. lokakuuta 2014

Västervik

Hejsan!

IMG_2495

Sain jonkin aikaa sitten viestiä YFU:n toimistolta, haluaisinko pitää pienen esitelmän Västervikin lukiossa. Ja kun tälläinen tilaisuus kerran tarjoutui, suostuin tottakai! Valmistelin siis esitelmän vaihtovuodestani sekä Suomen koulutusjärjestelmästä ja matkustin tänään junalla Västervikiin. :-) Mulla olis ollut vain yks tunti koulussa, joten sopi hyvin että olen sen verran poissa.


Västervikin asemalla tapasin toisen YFU:n vaihtarin: hollantilaisen Annen, joka pitäisi myös pienen esitelmän. Kävelimme yhdessä koululle ja saimme samalla juteltua. Anne on ensimmäinen vaihtari jonka tapasin sitten elokuun saapumisleirin! Oli siis tosi kivaa vertailla kokemuksia, koska käydään samoja asioita läpi ja näitä juttuja ei juurikaan muut kuin toiset vaihtarit voi ymmärtää.


Pidettiin esitelmät ensimmäisen vuosikurssin englannintunnilla. Kaikki meni hyvin, oppilaat ja opettajat olivat kiinnostuneita ja kyselivät vähän kysymyksiä esitelmien jälkeen.

IMG_2519

Tää oli tosi hauska kokemus! Toivon, että herätettiin jossakussa edes pientä kipinää lähteä vaihtariksi ;-) Ja jos ei, niin ainakin he kaikki oppivat vähän jotain uutta kahdesta erilaisesta kulttuurista!

4 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Oli varmaan kiva päivä :)
Piditkö esityksen ruotsiksi?

Petra kirjoitti...

Olisin halunnut kyllä, mutta koska oltiin enkuntunnilla, opettajat halus että puhutaan englantia. :/

Sheriff McCloud kirjoitti...

Anne taitaa olla aika pitkä gimma

Petra kirjoitti...

Niinpä taitaa :-D