maanantai 8. joulukuuta 2014

Första veckan i december

Hej!

Mukavaa alkanutta joulukuuta kaikille! Mulle tästä joulusta tulee varmasti jännittävä uusine perinteineen ja ihmisineen. Vielä ei ainakaan ole iskenyt masennusta siitä, etten saa viettää joulua Suomessa tänä vuonna. Enkä usko että sitä tuleekaan! Aika kuluu älytöntä tahtia, kohta ovella kolkuttaa jo neljäs vietetty kuukausi Ruotsissa.

Mulla näyttää kännykän kuvasaldo lähes nollaa viime viikolta. Oon ollut aika kiireinen ja siksi en oo ehtinyt päivitelläkään. Viime viikolla oli aika paljon kaikenlaista koulussa, esim. enkun esitelmä ja sanakoe keskiviikkona ja kuoroharkkoja Lucia- ja Jubileumskonsertteja varten koko perjantain.


Perjantai-iltana leivottiin Hannan kanssa pitsaa ja katottiin Idol-finaalia! Mun lemppari Lisa onneks voitti. :-)


Lauantaina käytiin vanhassa Linköpingissä joulumarkkinoilla! Siellä oli paljon kojuja, joissa oli myynnissä vaikka mitä jouluista: glögiä, villasukkia, paahdettuja manteleita, kransseja, olkipukkeja...

Joulumarkkinoiden jälkeen ajettiin Motalaan, jossa asuu perheen mormor (äidinäiti)! Matkalla haettiin munia näiltä "hemmotelluilta" kanoilta. :-)


Lauantaina oli Suomen itsenäisyyspäivä, jota juhlistin polttamalla ikkunalaudalla kahta valkoista tuikkua sinisissä pidikkeissä ja kuuntelemalla Lippulaulua, Finlandia-hymniä ja Maamme-laulua säälittävän Suomen lippuni kanssa. Kyllä tuli Suomea ikävä. Täällä sitä oppii todella arvostamaan omaa kulttuuriaan, ja oikeastaan kaikkia asioita omassa elämässä, joita tavallisesti pitää itsestäänselvyytenä. Mä oon todella ylpeä suomalaisuudestani, mutta oon iloinen että saan kokea myös ruotsalaisen kulttuurin ja opin elämään siinä tän vuoden aikana.

Sunnuntaina kuvattiin musiikkivideota meidän ryhmätyötä varten jota tehdään estetisk kommunikation -tunneilla. Oltiin Amandan luona Grebossa, jossa kuvattiin videota läheisessä metsässä. :-D Illalla skypetin oman perheeni kanssa ja käytiin sitten vielä vanhemman siskon Elsan ja hänen poikaystävänsä Markuksen luona iltaglögillä. :-) Maistettiin vähän erikoisempaa, vadelma-lakritsi-glögiä, josta mä ainakin tykkäsin, nam!

Myös tästä viikosta tulee kiireinen. Lähes joka päivä jotain ohjelmaa koulun jälkeen: tänään infotapaaminen kevään tanssiaisia varten, huomenna ensin tonttuhommia ja illalla tulee farmor ja farfar kylään, keskiviikkona bänditreenit ja torstaina Balkickoff! Perjantai-aamuna onkin sitten Luciakonsertti kaupungintalolla kamarikuoron kanssa, jännää! Toivottavasti ehdin oppia kummalliset, vanhalla ruotsilla laulettavat tekstit kaikista lauluista...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sun postaukset on aina niin hyviä!! :) Joku video postaus olis kiva, jossa puhuisisit ruotsia!

Petra kirjoitti...

Voi kiitos, tollaset kommentit piristää ihan sikana! :-)

Joo ehdottomasti, yritän saada sellasen tehtyä mahdollisimman pian, varmaan joululoman aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Tykkäät ilmeisesti one directionista!? Onko sulla jotain tiettyä lempparia pojista?:)

Petra kirjoitti...

Joo :-D Zayn <3