tiistai 17. helmikuuta 2015

Fettisdag

Hejsan!

Tänään on laskiaistiistai joten leivottiin semlor eli laskiaispullia. :-) Hostäiti teki itse pullat ja mä autoin täyttämisessä johon sisältyi pullien kaiverrus, mantelimassan teko ja kermavaahto! En ite oo varmaan koskaan ennen ees maistanut mantelimassa-laskiaispullia koska se kuulostaa niin ällöltä, mut nyt oli tietysti pakko koska täällä ei hilloversiota tunneta. Mantelimassa kuitenkin yllätti mut; se koostui vain pullien sisuksista, jauhetusta mantelista sekä tilkasta kermaa ja maitoa ja oli ihan sairaan hyvää! Sopi pullaan tosi hyvin. Kutsuttiin farmor ja farfar syömään, tehtiin maa-artisokkakeittoa ja syötiin pullat jälkkäriks. Mä sain isoimman ja makeus alkoi jo vähän ällöttää loppuhaukuissa! :-D


Sain eilen ylläripaketin Suomesta iskän luota; suloiset pienet kirjeet kaikilta perheenjäseniltä sekä Divergent-sarjan vikan kirjan tuore suomennos! Koko päivä on kulunut siis sitä ahmiessa. Alkuun oli todella kummallista lukee suomeks, kielen rakenne on niin erilainen kun mihin täällä on ruotsia puhuessa tottunut. Ei mulla siis mitään ongelmia ymmärtämisessä tai vauhdissa ole, se on vaan outoa. Mut alkoi siis ihan jopa väsyttää ja päätä särkemään, samoja oireita siis kuin mitä tahansa vierasta kieltä paljon käyttäessä...:-D Kai se oma äidinkielikin muuttuu yhtä lailla raskaaks ku sitä ei kunnolla käytä pitkään aikaan.

Pohdin, kuinka järkevää mun on lukea suomeks, mutta päädyin siihen lopputulokseen et ei mulla mitään ongelmia ruotsin kanssa tuu vaikka kuinka käyttäisin suomea. :-D Sama koskee oikeastaan myös yhteydenpitoa Suomeen, ei se enää haittaa yhtään eikä ikävä iskiessään tunnu kuin pieneltä kaiherrukselta. En tietenkään vaihtovuoden alkupuolella ois todellakaa voinu tehä tällästä mut ei siitä nyt oo mitään haittaa. Lisäks, pitäähän mun nyt saada tää kirja luettua! ;-)


Loma on siis alkanut erittäin rauhaisissa merkeissä. Eilenkin otin ihan rauhassa, katoin leffaa yms. ja lisäks kävin vähän ostoksilla kaupungissa. Arkipäivät aattelin ottaa rennosti ja viikonloppuna on sit vähän enemmän menoa kun nään taas kavereita. :-)

Kivaa laskiaista sinne kaikille!

Ei kommentteja: