sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Min vecka i Mantorp

Hallå!

Viime sunnuntaina muutin tosiaan täksi viikoksi asumaan väliaikaisen hostperheen luokse Mantorpiin. Mulla on ollut tosi kiva ja tapahtumarikas viikko!

Iloinen yllätys :-D

Sunnuntaina käytiin hostvanhempien kanssa kävelyllä Mantorpissa, joka kuuluu Mjölbyn (kyllä, suomennos on Jauhokylä ja kyllä, olen nauranut asialle aivan liikaa) kuntaan. Puolessa tunnissa ehdittiin kävellä koko Mantorp läpi, mikä viestii siitä että tää on tosi pieni paikka. Juna-aseman lisäksi pelkkiä asuinrakennuksia, pari huoltoasemaa, kauppa ja koulu. Mutta eipä sitä muuta tarvitse! Täällä on ihanan rauhaisaa ja junan ansiosta kaupunkiin pääsee vartissa.


Supermarket täällä on tosi hauska, en oo koskaan ennen nähnyt tällaista! "Jäsenet" voivat napata ovelta skannauslaitteen, piipata kaikki ostokset heti kaupan sisällä ja pakata ne. Se on tosi kätevää, sillä skanneri kertoo sitten itsepalvelukassalla paljonko ostokset maksavat yhteensä. Näin säästytään kärryn tyhjentämiseltä ja säästetään siis sekä aikaa, vaivaa että kassahenkilökuntaa!


Tilasin tälle hostperheelle Tatun ja Patun Suomi -kirjan ruotsinkielisen version kiitokseksi! Tykkään tosta kirjasta ihan sikana ja oon iloinen että keksin jonkun kelle antaa ton nyt kun kerran oli pikkuveli tässä perheessä. :-) Toi kirja on käännetty myös englanniksi, eli se sopii tuliaiseksi isäntäperheelle minne sitten oletkaan lähdössä!

Lauantaina oli ihanan aurinkoinen päivä pitkästä aikaa, joten kävimme koko perheen kanssa kävelyllä. Illalla Linköpingissä avattiin Vinterljus 2014, jota menimme katsomaan. Ympäri keskustaa on laitettu hienoja valotaideteoksia, ihanaa saada vähän valoa tähän pimeyteen. :-)

IMG_2617
IMG_2624 IMG_2633

Kierrettyämme kaikki teokset käytiin syömässä Texas Longhorn -nimisessä ravintolassa, nam!

Tänään onkin aika taas pakata ja valmistautua viimeiseen muuttoon. Tai toivotaan ainakin niin!

Ei kommentteja: