tiistai 24. maaliskuuta 2015

Skolan Är Vår 2015

Tjena!

Eilen, maanantaina, meidän koulussa järjestettiin koko vuoden suurin tapahtuma: SÄV! Oppilaskunta on tehny hommia kesästä asti, jotta tapahtumasta tulis niin hyvä kuin mahdollista. SÄV, skolan är vår, on siis "yökoulu", paitsi että tarkoituksena ei ole nukkua, vaan tehdä kaikenlaista hauskaa koko yön! Klo 19-07 koko koulu täyttyi oppilaista ja erilaisista tapahtumista.

Aiemmin päivällä kaikille jaettiin tollaset hauskat rannekkeet käteen. Se toimi pääsylippuna ja ei siis maksanut mitään. Tällä varmistettiin, ettei kukaan koulun ulkopuolinen pääse tapahtumaan. Koko tapahtuma on alkoholiton, tietysti kun koulusta on kyse. Se on tosi hyvä asia, sillä kukaan ei örveltänyt eikä kenestäkään tarvinnut olla huolissaan. Vuorokauden valvomisesta tulee ihan tarpeeksi "humalaan"...


Itse kävin kotona koulun jälkeen ennen SÄV:iä ja söin sekä otin tunnin päikkärit, jotta jaksaisin koko yön. Tapahtuma alkoi koulun salissa hauskalla videolla. Folkungan oppilaskunta on todella sitoutunut ja ahkera ryhmä, ne tekee ihan mielettömästi hommaa meidän kaikkien hyvinvoinnin eteen!


Tapahtumassa oli muutamia julkkisvieraita, kuten koomikko Kodjo Akolor. En ollut kuullut hänestä aiemmin, mutta en todellakaan pettynyt hänen showhunsa!


Seuraava julkkisvieras: ruotsalainen hiphop-yhtye Panetoz veti keikan ruokalassa!


Koko yön aikana mm. kuuntelin pari kavereiden pientä, söpöä, akustista keikkaa koulun kahvilassa, kävin hierottavana, söin vaikka mitä (poppareita, fikaa kuten muffinsseja ja keksejä, kebabia, aamupalaa... kaikki ilmaiseksi!), katsoin kun opettajat kisasivat Singstar-pelin parissa, lähetin matkaan lentävän lyhdyn taivaalle, katsoin Frendejä ja Frozenin, kävin "pikatreffeillä"...


Viiden jälkeen lähdin kotiin päin aamun ensimmäisellä bussilla. Auringonnousu oli uskomattoman kaunis. Menin nukkumaan kuudelta, heräsin yhden maissa ja söin herkullisen brunssin, meillä kun on tänään sopivasti studiedag eli oppilailla vapaapäivä koulusta!

Tää tapahtuma oli aivan mielettömän hauska ja tuun varmasti muistamaan tän pitkään! Kunpa Suomessakin oppilaskunnat ois näin aktiivisia ja järjestäis näin hauskoja tapahtumia... :-)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kyllä kivalle! :-)

Petra kirjoitti...

Sitä se todella oli! :-)