lauantai 28. maaliskuuta 2015

Sälen

Hej!

Me oltiin isäntäperheen kanssa laskettelemassa Sälen-nimisellä tunturilla viime viikolla. Keskiviikkoiltana ajettiin mökille Örebrohon ja torstaiaamuna matka jatkui kohti Taalainmaata.

IMG_0279
IMG_0280
Hostäiti Carin, hostsisko Hanna ja hostisä Henric fikalla
IMG_0283

Oltiin perillä puolenpäivän maissa, mutta avaimet mökkiin sai hakea vasta neljältä. Aloitettiin siis tunturin valloitus hostisän kanssa heti! Hanna ja hostäiti päättivät jättää laskettelun väliin tällä reissulla, he kävivät mm. kävelyllä ja hiihtämässä sen sijaan.

IMG_0294
IMG_0291

Laskettelin viimeksi ysiluokan hiihtolomalla, siis yli kolme vuotta sitten. Oli jännää olla suksilla taas ja kiitää alas lumisia rinteitä! Sain lainata kaikki  varusteet isäntäperheeltäni, heillä kun on tapana käydä laskettelemassa joka vuosi. :-) Mulla oli Elsan villavaatteet, Hannan vanha takki ja ulkohousut, farmorin sukset, lasit ja monot, hostäidin sauvat, farfarin kypärä... Haha, mikä kokoelma!

IMG_0302

Meidän mökki oli tosi suloinen ja siellä oli kiva viettää illat hyvän ruoan parissa ja tietysti hyvässä seurassa. Pelattiin mm. "Med andra ord"-nimistä peliä, joka on melkein kuin Alias. Perjantaina katottiin telkkarissa Ruotsin Tanssii tähtien kanssa -kisaa ja uutta Ack Värmland-nimistä tv-sarjaa. :-)

IMG_0334
IMG_0317

Mä tulin kipeeks tiistaiyönä, joten lähes koko matkan olin nuhainen, yskin yms. Onneks ei kuitenkaan ollu kuumetta missään vaiheessa. Nyt olo alkaa olla suhteellisen terve!

IMG_0330 IMG_0346 IMG_0320

Perjantaina oli lämmin päivä, mutta harmaat pilvet tupruttivat hirmuiset määrät lunta. Se oli tosi hyvä, sillä talvi on ollut tosi leuto tänä vuonna. Ja sen ansiosta saatiin ihan mielettömän hyvä laskupäivä lauantaista! Aurinko paistoi, pikkupakkanen oli piristävä ja uudella lumella oli tosi kiva laskea. Sunnuntaina tuli valitettavasti lumimyrsky ja tuuli oli niin kova, ettei edes uskallettu lähteä rinteeseen. Lähdettiin siis suoraan aamulla ajamaan kotiin päin.

IMG_0324 IMG_0327

Koko reissu oli kyllä todella onnistunut ja hauska! Oli niin kiva päästä pitkästä aikaa laskettelemaan. Eikä muutaman päivän talvi tän alkavan kevään keskellä haitannut yhtään! ;-)

Ei kommentteja: