keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Utbytesstudenterna äger

Tja!

Meillä oli tänään koulussa resursdag. Viime kerralla oltiin Linköpingin yliopistolla (LiU) koko päivän, mutta tällä kertaa aamupäivä oli täynnä esitelmiä koulussa, ja vasta iltapäiväksi oli tarkoitus mennä yliopistolle (melkein kukaan mun luokalta ei kuitenkaan mennyt, sillä siellä ei tarjota mitään musiikkiin liittyvää koulutusta ja kaikki on jo käynyt siellä monta kertaa).

Me pidettiin aamulla Annien kanssa pieni esitelmä Ruotsin YFU:sta ja vaihto-oppilaaksi lähtemisestä. :-) Tarkoitus oli saada porukkaa houkuteltua lähtemään Yhdysvaltoihin ens vuodeks, paikkoja kun on edelleen jäljellä... Mä mainostin myös yli 2600€ arvoista stipendiä Suomeen lähtevälle vaihtarille. Toivottavasti joku uskaltautuu käyttämään ton uskomattoman mahdollisuuden!


Vaihtarius on kyllä jotain niin mieletöntä. Näitä itsenäistymisen ja yhteisöllisyyden tunteita - omilla pärjäämistä ja kansainvälisiä ystäviä ympäri maailmaa - ei voi mikään korvata!  Lisäks tästä koituva hyöty CV:ssä sit tulevaisuudessa on aikamoinen...;-)

"Tää että Petralla, joka on vaihto-oppilaana meidän luokalla, on parempi ruotsin arvosana ku mulla. Tuntuu hyvältä"
Uusia ystäviä, uusi perhe, uusi kieli, uusia kokemuksia - niin onnistumisia kuin pettymyksiäkin. Vaihto-oppilasvuosi kasvattaa niin paljon ihmisenä.


Lupaan, että se on paras päätös, jonka teet pitkään aikaan.

Ei kommentteja: