torstai 2. huhtikuuta 2015

Under den senaste tiden

Hejsan!

Viimeisen viikon aikana on tapahtunut paljon kaikenlaista, ja siksi en ole ehtinyt päivittää blogia kovinkaan ahkerasti. No, ainakin nyt on paljon kerrottavaa!

Viime keskiviikkona oli våffeldagen eli "vohvelipäivä". Isäntäperheeni kertoi, että tää päivä on syntynyt sattumalta; alkuperäinen nimi oli vårfrudagen, eli se päivä kun Neitsyt Maria alkoi odottamaan Jeesusta (9 kuukautta ennen joulua). Jotenkin siitä on kuitenkin aikojen saatossa muodostunut vohvelien syömiselle omistettu päivä...:-D Me siis juhlistettiin tätä isolla kasalla herkullisia vohveleita!


Viime torstaina me mentiin Grease-jengin kanssa Anders Ljungsteds Gymnasium -nimiseen kouluun, jossa stylistilinjalaiset testaili meidän hiuksien ja meikien laittamista esityksiä varten. Ljunkanissa on siis paljon Suomen ammattikoulua muistuttavia linjoja. Tehtiin diili niiden kanssa; he saavat hyvää harjoitusta oikeisiin ihmisiin ja me saadaan lähes ammattitaitoiset kampaukset ja meikit lavalle!

Mun hahmolla, Rizzolla, on lyhyt, tumma tukka. Mun vaaleista, pitkistä hiuksista muutos siihen ei tapahdu nopeasti; tota kampausta väsättiin yli kaks tuntia eikä edes suihkutettu koko tukkaa mustaksi! :-D Ensin mun hiukset jaettiin kolmeen osaan. Keskiosasta tehtiin pieni nuttura niskaan, sivulla olevat hiukset kiharrettiin. Sitten latvat nostettiin päällimmäisiksi, jotta hiukset näyttävät lyhyiltä! Meikissäkin meni oma aikansa, ja sen jälkeen oli aika purkaa kampaus ja pestä meikit pois. Sain oikeat luksuskäsittelyt ja kokonaisuudessaan olin koululla neljä tuntia. :-D Nyt on ainakin selvää, miten toi hoituu. Mennään vielä viikkoa ennen enskaria kokeilemaan uudestaan, että voidaan ottaa aikaa, kuinka kauan siinä sitten todellisuudessa menee kun ei tarvii säheltää ja pohtia niin paljon.


Perjantaina kävin Hannan kanssa leffassa kattomassa Tuhkimon tarina ja tietysti Frozen Fever -pätkä, joka näytettiin ennen itse elokuvaa! Meillä oli tosi kivaa ja leffat oli ihania. :-)


Viikonloppuna oli myös paljon menoa ja meininkiä; lauantaina käytiin Mantorpissa syömässä sen perheen luona, joilla asuin viikon ennen tänne muuttamista! Sunnuntaina kellojen siirtämisestä aiheutuvien lyhyiden yöunien jälkeen pidettiin brunssi tuttavaperheiden kanssa, ja sitten mulla oli taas tanssitreenit. Nyt alkaa jo näyttää aika hyvältä, en malta odottaa itse tanssiaisia!


Tällä viikolla meillä oli onneks vain kolme päivää koulua. Maanantai oli helppo ja lyhyt, mutta kaks seuraavaa päivää olikin semmoista vilskettä että... Tiistaina harjoiteltiin Greasea koulun jälkeen ja illalla meillä oli konsertti. Kolmasosa oli kipeinä tai "kipeinä", joten oltiin aika alimiehitettyjä kuoroissa. Kukaan ei ollut kovin innoissaan, mutta konsertti meni kuitenkin hyvin ja loppujenlopuks oli tosi hauskaa ja ihan hieno konsertti. :-) Mä olin mukana kamarikuoron ja tyttökuoron kanssa, sekä viimeisessä numerossa, jossa kaikki lauloivat yhdessä The Boxer. Eilen keskiviikkona oli pitkä ja raskas päivä, joka päättyi englannin luetunymmärtämiskokeeseen. Illalla mentiin kavereiden kanssa ulos juhlistamaan pääsiäislomaa, joka siis alkoi tänään. Niin ihanaa olla lomalla taas!

Suomessahan koulu alkaa viikkoa aikaisemmin ja loppuu kaksi viikkoa aikaisemmin, kuin täällä. Se johtuu siitä, että Ruotsissa on tosiaan 10 päivän pääsiäisloma neljän sijaan. Tavallaan on ihan kivaa, että saadaan kunnon loma ennen loppurutistusta, kesällä lomaa on kuitenkin ihan riittävästi. Viime kesänä sain siis 11 viikon loman ja ensi kesälomasta tulee vain 8 viikkoa. Meillä toisaalta loppuu melkein kaikki kurssit toukokuun lopussa, eli eipä niiden kesäkuun parin kouluviikon aikana kovin montaa tuntia ole. :-D

Mukavaa pikku pääsiäislomaa kaikille sinne Suomeenkin! :-)

Ei kommentteja: