maanantai 25. toukokuuta 2015

ABITURIENTBALEN 2015

Hej!

Tanssiaispäivä alkoi suihkun ja aamupalan kautta hiustenlaitolla. Hostsiskoni Hanna teki mulle ihanan letin! Meikin tein itse, yritin muistella miten mun oma isosisko meikkas mut viime vuonna. :-)Hostisä ja Hanna heitti mut valokuvauspaikalle Saab Arenan lähistölle kahdeksitoista.

Bal15 001

Kenraaliharjoitus alkoi puoli kahdelta.

Untitled

Itse tanssiaiset alkoivat kello neljä. Kaikki tanssit meni tosi hyvin ja meillä oli todella hauskaa! Tanssiaiset lähetettiin suorana Itä-Götanmaan paikallislehden nettisivuilla ja ne voi edelleen nähdä täältä jos haluutte käydä kurkkaamassa!

Untitled 4832578 Untitled

Tanssiaisten jälkeen oli kuljetus Trädgårdsföreningen-nimiseen paikkaan. Teddy oli hoitanut meille harmaan Saab-avoauton ja takana olevat ilmapallot oli Suomen lipun väreissä! ;-)

Untitled

Perillä siellä puutarhassa sitten syötiin herkullinen piknik kuohuviinin ja mansikoiden kera!

Untitled

Seuraavana oli vuorossa rännstensgång, eli käveltiin loputtoman pitkässä jonossa toinen jalka katukivetyksellä.

Untitled

Stora Torgetille päästyämme tanssittiin suuren ihmismassan katsellessa!

Untitled
Jasmin
Untitled
Amanda x2 & Emelie
Sieltä jatkettiin Borggårdenille, jossa bussit odottivat meitä! Matka jatkui Brigaden-nimiseen paikkaan, jossa syötiin illallista. Bussissa laulu raikasi koko matkan ajan!

Untitled Untitled

Meillä oli nimikoidut paikat ja yllätyksekseni mun nimi oli kirjoitettu kerrankin oikein! Meillä estet-linjalaisilla oli kaks vierekkäistä pöytää. :-)

Untitled
Untitled
Amanda
Untitled
Amanda
Untitled
Alexander ja Ellen
Illallisen jälkeen oli aika juhlia! Musiikkia ja hyvää seuraa - ei olis voinu olla hauskempaa. :-)

Untitled

Oli kyllä erittäin onnistunut päivä ja todella hauska kokemus! Nää Ruotsin tanssiaiset on siis tiivistetysti vähän muodollisempi versio meidän wanhoista, perinteitä kun jatkuu koko päivän ja kaikkien on tehtävä sen mukaisella tavalla. Mutta meillä on toisaalta ainakin mun mielestä vähän hienompi perinne ja ajatus taustalla Suomessa. :-)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wow!! Olipa mahtavan oloista ja näköistä kuvissa! Nuo ruotsalaiset perinteet olivat myös hieman hassuja. :) Vaikutti, että teitä oli aivan valtavasti (tai, no, mitä muutakaan voi odottaa kolmelta koululta). Tiedätkö yhtään paljonko teitä oli?

Petra kirjoitti...

Jep! Joo, meitä oli noin 200 paria eli 400 ihmistä. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt mitenkään liity aiheeseen... Mutta päätin eilen persukoulun ja käsittääkseni mun pitäsi nyt tänä vuonna hakea vaihtoon, jos haluan sinne lukuvuonna 2016-2017 päästä? Milloin sä aloitit vaihtovuotta varten hakemisen? Ja miten muuten toi sun hakeminen meni? (Joo tiedetään, siitä on tosi kauan aikaa ja sun vuosi on jo lopuillaan, mutta olisi tosi kiva jos vastaisit!)

Petra kirjoitti...

Joo! Mä hain tyyliin syyskuussa ja sain paikan, mut mitä aiemmin nii sen parempi tietty. Kannattaa ihan ekana valita kohdemaa ja järjestö, eri järjestöt nimittäin lähettää vaihtareita eri maihin, on eri hintasia ja luotettavuuski vaihtelee. Mun järjestö on tosiaan YFU ja on ollu ihan täydellinen eli suosittelen ehdottomasti sitä mikäli toivemaa löytyy listalta! Laitoin eka sähkösen hakemuksen YFU:n nettisivuilta (yfu.fi), sit sain kutsun haastatteluun ja ku mut oli hyväksytty nii täytettiin sellasta oppilaskansioo jossa oli kaikenlaista infoo meistä et on helppo löytää sopiva perhe ja koulu. :-) Toivottavasti autto ees vähän!

Anonyymi kirjoitti...

Auttoi kyllä tosi paljon, sain YFUstakin vähän enemmän irti! Kiitti paljon!