maanantai 9. kesäkuuta 2014

65 dagar kvar i Finland

Hej igen.

Mä ootan lähtöä niin paljon et jotenki sitä unohtaa jättävänsä Suomen. Kotimaan, kotikaupungin, kodin, perheen, kaverit, koulun, harrastukset, sukulaiset, kaiken tutun ja turvallisen. Kohta 18 vuotta elettyäni täällä mä vaan kaipaan jotain muutakin. Se on yks syy siihen että mä ylipäätään lähden. Nyt mä haluun täältä pois.

Mulla ei koskaan ennen oo ollu sellasta todellista tarvetta päästä pois Suomesta niinku joillain ihmisillä, en oo vihannut tätä paikkaa tai ajatellut lähteväni täältä ikinä minnekään. Tää on riittänyt. Kunnes tajusin et maailmaa on tässä vieressäkin. Ei mun tarvitse lähteä maailman toiselle puolelle nähdäkseni ja kokeakseni jotain uutta ja erilaista. Ja ainahan voi palata. Niin mä palaankin.

En oikeestaan vielä edes tajua lainkaan että mä lähden. Jätän ihan kaiken. Paitsi itseni otan mukaan. Astun täysin uuteen maailmaan, josta en tiedä mitään tai tunne ketään. Sama Petra, mutta eri maailma ympärillä. Kutkuttavan ihana, houkutteleva ajatus. En malta odottaa että se toteutuu. Sillä se todella toteutuu.

Ei sillä ettei mulla tulis ikävä. Varmasti tulee, niin hirvee ikävä että sattuu. Mutta nyt en vielä tajua sitä. Odotan liikaa. Ehkä se on huono asia, etten osaa olla haikeana ja valmistautua iskevään ikävään. Se iskee ehkä läksiäisissä, ehkä lentokentällä, tai ehkä vasta kun on liian myöhäistä sanoa enää mitään. Mutta se on sen ajan murhe. Kyllä mä selviän.

2 kommenttia:

Noora Ellonen kirjoitti...

Kirjotat tosi hyvin fiiliksistäs:)! Tosi kiva lukee vaihtovuodesta Ruotsissa en oo kovin monee tämmöseen blogiin vielä törmänny ! Jos en ite ois rotareiden kautta Jenkkeihi lähössä ni ois Ruotsi ollu miulle kans semmone kiinnostava maa, mihin oisin voinut haluta sitten lähteä:) Haaveissa oiskin joskus lähteä pelaamaan jääpalloa sinne ! Mutta tosiaa jään kyllä seurailemaan:) Jos kiinostaa ni tossa miun blogin osoite http://chasingmydreamsnoora.blogspot.fi/?m=1Petra kirjoitti...

Voi kiitos! Joo en mäkään vaik oonki yrittäny kovasti ettiä :-D Jee, siistii! Kävin kattoo sun blogin ja näyttää sullakin olevan mieletön vuosi edessä! ;-)