tiistai 14. huhtikuuta 2015

Uppsala

Hej!

Kuten viime postauksessa mainitsin, matkustin lauantaina Uppsalaan tapaamaan muita vaihtareita. Ensin tapasin suomalaisen Inkan, jonka luona nukuinkin lauantain ja sunnuntain välisen yön. Käveltiin ensin ympäri keskustaa ja käytiin sitten hänen luonaan laittamassa ruokaa. Oli niin ihanaa päästä puhumaan suomea kunnolla pitkästä aikaa - ja vieläpä jonkun kanssa joka todella ymmärtää, miltä tuntuu kun osa sanoista putkahtaa päähän ruotsiksi! ;-)

IMG_0744
Uppsalan tuomiokirkko, joka on Pohjoismaiden suurin
IMG_0755
Uppsalan konserttitalo Konsert & Kongress
Uppsala vaikutti kivalta kaupungilta. Asukkaita siellä on Wikipedian mukaan noin 35 000-50 000 enemmän kuin Linköpingissä (riippuen laskentatavasta), joten aika samaa kokoluokkaa nää on. Uppsala on siis Ruotsin neljänneksi suurin kaupunki ja Linköping on viidentenä. Molemmat ovat yliopistokaupunkeja ja sen kyllä huomaa.

IMG_0757
Kaukolinjan bussit on Uppsalassa keltasia ja kaupungin biokaasulla kulkevat bussit vihreitä
IMG_0760
Uppsalan kaupunginteatteri
Iltapäivällä nähtiin muita Uppsalan vaihtareita. Käytiin ostamassa vähän fikaa ja mentiin herkuttelemaan kaupungin läpi kulkevan, Fyrisån-nimisen joen varrelle. Sit noi muut ois halunnu näyttää mulle jonkun kivan hengauspaikan, mut se oli menny jo kiinni koska oli lauantai-ilta. Mentiin sen sijaan yhteen mukavaan kahvilaan.

IMG_0745
Jorien Alankomaista ja Inka Suomesta
Kuvissa olevien tyttöjen lisäksi mukana oli myös latvialainen Edgars. Kaikkien ruotsi oli kehittynyt todella paljon; viimeksi kun nähtiin aloitusleirillä niin kaikki puhuivat englantia keskenään!

IMG_0748
Inka, Jorien, Samira Saksasta ja Marifer Meksikosta
Fikan jälkeen käytiin Inkan kanssa Maxissa syömässä, koska hän ei ollut vielä koskaan ollut siellä! Tilattiin meidän ateriat kätevillä automaateilla. :-D

IMG_0749

Oli kyllä tosi kiva nähdä muita vaihtareita, niiden kanssa kun ei oo tullut ihan hirveesti hengailtua tänä vuonna. Tavallaan on tosi hyvä, että mun koulussa ei oo muita vaihtareita, tulinhan Ruotsiin olemaan ruotsalaisten kanssa. :-) Mut vaihtariudessa kivaa on myös se, kun saa kansainvälisiä kavereita ympäri maailmaa!

IMG_0761
Kerron päivästäni Tukholmassa seuraavassa postauksessa. ;-)

Ei kommentteja: