keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Midsommar

Hej!

Perjantaina vietettiin keskikesän juhlaa, juhannusta! Vaikka se on periaatteessa sama juhla molemmissa maissa, niin itse juhliminen eroaa aika lailla. Ruotsalaisille juhannus on kuin "toinen kansallispäivä". Sitä juhlitaan todella suuresti ja se on yksi vuoden tärkeimmistä juhlista joulun ohella. Perinteisiä ruokia ovat silli, uudet perunat ja grilliruoka, kuten Suomessakin.

Untitled

Suurin eroavaisuus lienee se, että Suomessa poltetaan kokkoa juhannuksena ja Ruotsissa se tapahtuu vappuna kuten aiemmin mainitsin. Täällä tärkeä perinne on midsommarstång eli juhannussalko, joita nostetaan joka kylässä ja jonka ympärillä kaikki tanssivat perinteisten laulujen raikaessa. Suuri määrä ihmisiä kokoontuu siis yhteen juhlimaan eli Suomen suhteellisen epäsosiaalinen vietämme-juhannusta-perheen-kanssa-mökillä-eristäytyneenä-tuntemattomista-ihmisistä -tapa ei ole laisinkaan tuttu ruotsalaisille.

Untitled Untitled Untitled

Me vietimme juhannusta isäntäperheeni kanssa mormorin luona Motalassa. Lounaan jälkeen olimme yhteisessä juhlinnassa ja sieltä menin luokkalaiseni Jasminin ylioppilasjuhliin, sillä ne sattuivat olemaan lähellä eikä oltais muuten ehditty sanoa hyvästejä. Illalla katsoimme meidän Greasen ja keräsimme Hannan kanssa kukat tyynyn alle! ;-)

Untitled
Hostsisko Hanna ja hostisä Henric
Oli todella ihanaa saada viettää juhannusta Ruotsissa, se kun on niin tärkeä tapahtuma kulttuurin kannalta! Olisi ollut paljon tylsempää ja vaikeampaa matkustaa kotiin heti koulun loputtua. Nämä pari kesälomaviikkoa Ruotsissa on todella ihana tapa lopettaa täydellinen vaihtovuosi.

Ei kommentteja: