maanantai 8. kesäkuuta 2015

Studentveckan 1/2

Hejsan!

Nyt on aika kertoa tästä ruotsalaisten ihmeellisestä perinteestä: kyseessä on studentveckan! Viikko ennen valmistujaisia luokka puuhaa kaikenlaista yhdessä ja meidän luokka tietysti jo valmiiksi hyvällä yhteishengellä suunnitteli kaikenlaista. Moni luokka menee vaan samaan baariin joka ilta ja silloinkaan koko luokka ei ole mukana. Mutta me keksittiin paljon kaikenlaista hauskaa! Torstaina tavallaan aloitettiin Lisebergillä, ja perjantaina oli tarkoitus pelata brännbollia eli pesiksen "nynnyversiota", mutta tosi moni oli tullut kipeeks joten skipattiin se.

IMG_2028

Lauantaina kuitenkin oli nationaldagen joten illalla juhlittiin yhdessä luokan kanssa! Oltais menty Linköpingin yhteiseen juhlintaan hostperheen kanssa päivällä, mutta mä olin edelleen kipeenä ja Hannalla oli koulujuttuja joten päätettiin jättää se väliin. Tää oli kymmenes nationaldagen täällä Ruotsissa, juhla ei siis ole kovin vanha ja sitä ei juhlita kovinkaan paljoa.

Sunnuntaina käytiin brunssilla New York Legendsissä, nam! Illalla mentiin pelaamaan Laserdomea, joka vastaa Suomen Megazonea. (Hassua että niillä on eri nimet vaikka molemmat on enkuks :-D)

  IMG_2038 IMG_2039

Tänään maanantaina oli mösspåtagning eli saatiin lakit päähän! Täällä kuljetaan koko viikko lakit päässä ja itse valmistujaispäivänä ei ole mitään ihmeellistä seremoniaa niiden kanssa kuten Suomessa.

IMG_2078 IMG_2082 Untitled IMG_2079 IMG_2081

Päivällä juhlittiin muuten vaan ja melkein koko luokka oli mukana! On niin hauskaa viettää näiden ihmisten kanssa aikaa ja ahdistaa ajatus siitä, että nää on meidän viimeiset päivät yhdessä. Huomenna jatketaan!

Ei kommentteja: