tiistai 12. elokuuta 2014

1 dag kvar: packning

Hej!

Pakkaaminen on olennainen homma vaihtareiden lähtövalmisteluissa. Kerron nyt vähän miten mun pakkaaminen sujui!

Myin siis Hietsun kirppiksellä ison kasan vaatteita pois viime torstaina. Oon jo keväästä asti pikkuhiljaa karsinut vaatekaapista liian pieniä vaatteita, tai sellasia joita en vain enää käytä. Nyt tuntuu että vaatteita on tosi vähän, mutta kyllähän sitä vuoden aikana varmaan tulee uusia ostettua tarpeen mukaan!

Muihin esivalmisteluihin kuuluivat pyykkääminen, tavaroiden läpikäyminen sekä roudaus kodista toiseen.


Koko pakkaaminen on vain yksi iso organisointihomma, hallittu kaaos. Aloitin pakkaamisen viime perjantaina pakkaamalla välikausitakkeja ja -kenkiä sekä urheilu- ja talvivaatteita, eli kaikkea sellaista mitä ei tarvitse käyttää viimeisinä päivinä. Käyttövaatteet pakkasin vasta lopuksi.

Tilaa vievät ehdottomasti eniten kengät, sillä niitä tulee mukaan useampi pari, eri tarkoituksiin. Kannattaa tunkea kenkien sisään sukkia: saa pakattua tiiviisti ja lisäksi sukat pitävät kengät muodossaan etteivät ne lyttäänny. Vaatteet kannattaa rullata, tällöin ne vievät vähemmän tilaa. Pieniin väliköihin kannattaa säästää paitoja yms. muita pieniä vaatteita joilla kolot saa täytettyä. Sisäkkäin ja tiiviisti pakkaaminen siis säästää tilaa!

Vaikka ennen pakkaamisen aloittamista tuntui, että kamaa on tosi vähän, laukku täyttyi yllättävän nopeasti. Viime hetkellä saattaa joutua karsimaan paljonkin tilaavieviä asioita. Esim. tarvitseeko mukaan kahta juhlamekkoa, tai niitä yksiä ihania kenkiä joita ei kuitenkaan koskaan tule käytettyä? En todellakaan saanut talvikamppeita mahtumaan laukkuihin, joten ne tulevat perässä postitse.

Lentoyhtiön sivuilta on tärkeää selvittää laukkujen painorajoitukset. Finnairilla, jolla lennän, rajat ovat ruumaan menevällä laukulla 23 kg ja käsimatkatavaralla 8 kg. Lisäksi koneeseen saa ottaa pienen käsilaukun sekä pienen kameralaukun. Kiloja kannattaa tarkkailla pitkin pakkaamista: mun laukku painoi jo 17 kiloa siinä vaiheessa, kun puuttui vielä kaikki käyttövaatteet, kosmetiikka, osa lahjoista yms. Kun luulin olevani valmis, huomasin, että laukku painoi neljä kiloa liikaa! Piti siis vaihtaa kamoja laukusta toiseen aika monta kertaa ja yrittää saada kilot pidettyä kurissa.

Käsimatkatavarat ovat oma ongelmansa. Kannattaa miettiä, mitä laittaa käsimatkatavaralaukkuun: siellä ei voi kuljettaa teräviä esineitä, suuria määriä nesteitä yms. Itse laitan sinne pyykkejä (kaikkia vaatteita ei vain ole mahdollista saada pestyä ennen lähtöä!), vaatteita, talvikengät ja tietokoneen. Ja siinä täyttyivätkin jo kilot! Onneksi mukaan tosiaan saa myös käsilaukun (toivottavasti mun Kånken lasketaan "pieneksi"...) ja kameralaukun. Pitää vain mennä turvatarkastukseen itsevarmana ja toivoa ettei kukaan ala nipottaa! :-D

Sain nyt vihdoinkin pakkaamisen hoidettua ja nyt vain jännitetään lentokentällä, saanko kaiken mukaan ja tuleeko lisäkiloja. Oon oikeesti suhteellisen paniikissa. Mut kyllä mä selviin!

Ei kommentteja: