sunnuntai 24. elokuuta 2014

Första veckan hos min ankomstfamilj

Hej!

Ensimmäisenä päivänä, sunnuntaina, kävimme kävelemässä ympäri tilaa. Hostäitini halusi esitellä minut naapureille ja lähellä asuville sukulaisille, hän kehui ruotsiani ja ylpeänä kertoi myös koulustani ja linjastani. Tapasin täällä ensimmäisen päivän aikana 18 uutta ihmistä!


Tällä tilalla on yli sata lehmää, näin jopa kun niitä lypsettiin! Kävelimme noin puolentoista kilometrin päähän bussipysäkille, josta menemme Ebban kanssa bussilla Linköpingiin kouluun kaksi kertaa viikossa.


Illalla annoin perheelle tuliaiseni Suomesta (suklaata, purkkaa, Suomalaista designia kuten Marimekko, Aarikka, Pentik, Luhta, Globe Hope...) ja sain itsekin pienen lahjan! Kuvassa ei ole kaikkia lahjoja mutta säästin myös osan seuraavaa perhettä varten. :-)


Maanantaina alkoikin jo koulu ja olin kolmen seuraavan päivän ajan niin väsynyt, etten tehnyt koulun jälkeen mitään erikoista. Keskiviikkona meillä oli koulun jälkeenkin nasutustoimintaa iltaan asti.

Torstaina mulla alkoi koulu tosi myöhään, vasta yhden maissa. Bussit kotoa menee kuitenkin niin huonosti että olin Linköpingissä jo klo 10. Käytin ajan hyödyksi ja kiersin keskustan kaupat etsien lämpimiä syksy-/talvivaatteita. Löysin ihanan villapaidan, collegepaidan, huivin ja pari muuta juttua!

Koulun jälkeen menimme Ebban kanssa junalla Norrköpingiin (Linköpingistä yksi kaupunki Tukholmaan päin) katsomaan Harry Potter Exhibitionia! Asemalla hyppäsimme hostäidin, Malin-siskon ja hänen poikaystävänsä Davidin kyytiin ja ajoimme paikalle. Näyttely oli ihan mahtava, esillä oli mm. vaatteita, rekvisiittaa ja huonekaluja elokuvista!


Kaikille tuli himo nähdä Potterit, joten aloimme katsomaan samana iltana ekaa leffaa. :-)

Perjantaina mulla meni koko ilta koulukavereiden kanssa, ensin oli nollning ja sen jälkeen mentiin istumaan iltaa. :-) Oli ihan sairaan hauskaa ja tulin vikalla bussilla kotiin!

Lauantaina meillä oli rapujuhlat! Paikalla oli 18 perheenjäsentä ja sukulaista. Kävimme ensin ravustamassa teeman kunniaksi vaikka ravut iltaa varten olivatkin jo valmiina. Sunnuntaina merrat nostettiin ja sieltä tuli 35 rapua! Tää olikin mun ensimmäinen kerta ravustamassa. :-)


Tällä viikolla olen nähnyt sateenkaaren kokonaiset kolme kertaa! Sää on ollut täällä tosi kummallinen, usein on satanut ja paistanut yhtä aikaa.

Lauantai-lta kului siis hyvän ruuan ja hauskan seuran merkeissä!

IMG_2267
IMG_2266
IMG_2281
IMG_2278
IMG_2274

Sunnuntaina lepäilin rankan viikon jälkeen ja hoidin kertyneitä arkihommia kuten pyykinpesua yms. Kävin myös järven rannassa katsomassa uimahuonetta, joka on aivan yhtä idyllinen kuin Muumeissa! Siellä oli tosi tunnelmallista myös syödä illallista. Illalla aloimme vielä katsomaan Harry Potter kakkosta. :-)


Nyt on ensimmäinen viikko hostperheessä takana! Mut on otettu niin lämpimästi vastaan että tuntuu jo ihan kodilta. :-)

Ei kommentteja: