maanantai 18. elokuuta 2014

Skolan

Tjenare!

Sain viimeinkin varmistuksen koulustani OAO-leirillä. Sain jo jonkin aikaa sitten kuulla hostäidiltäni, että tulen käymään Linköpingissä koulua nimeltä Folkungaskolan. Nettisivuilta huomasin, että koulussa on monta eri linjaa, kuten talouslinja, yhteiskuntalinja... ja musiikkilinja! Laitoin koululle meiliä, jossa kysyin olisiko mahdollista päästä musiikkilinjan kolmannelle vuosikurssille. Leirillä sain rehtorilta vastaukseksi, että olen tervetullut maanantaina koulun aulaan klo 10. Seuraavana päivänä leirille tuli väkeä Ruotsin YFU:n toimistolta, ja eräs heitä kertoi minulle vihdoinkin kauan odottamani uutiset. Olen Folkungaskolanin musiikkilinjalla kolmannella vuosikurssilla, aivan kuten toivoinkin!


Koulu alkoi tänään. Olin koululla tosi aikasin eli ehdin panikoida kaikesta mahdollisesta. Päivä alkoi kaikkien kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden yhteisellä kokoontumisella salissa. Sitten siirryimme omiin luokkiimme luokanvalvojien (jokaisella luokalla on kaksi mentoria) johdolla. Sain esitellä itseni koko luokalle ja minut otettiin todella lämpimästi vastaan! En olisi voinut kuvitella parempaa vastaanottoa, tunsin heti itseni osaksi luokkaa. Iltapäivällä kolmoset opettivat ykkösille perinteitä, kuten erään leikin, estetien (linja) laulun sekä biisin johon aina tanssitaan. Ensimmäisellä viikolla tulee olemaan paljon ykkösten tutustuttamista kouluun, ja se on tosi kivaa mulle koska olen tavallaan ykkönen ja kolmonen samaan aikaan!

Toinen mentoreista oli tosi mukava ja auttoi minua mm. kurssivalintojen ja lukujärjestyksen kanssa. Ensimmäisen viikon aikana saan kokeilla kaikkia kiinnostavia kursseja ja vasta viikon lopulla teen päätöksen. Kerron siitä tarkemmin sitten myöhemmin! Sain koulusta lisäksi oman kaapin sekä ilmaisen, koko vuoden voimassaolevan bussikortin! Ruoka on tosi hyvää ja tietysti ilmaista, kirjat saa lainata koululta.

Kaikki vaikuttaa ihan täydelliseltä koulun suhteen! Päivistä tulee luultavasti kyllä aika rankkoja, sillä koulumatkaan menee joskus lähes kaksi tuntia. Kolme kertaa viikossa pääsemme aamuisin Ebban kanssa hostäidin kyydillä eräälle juna-asemalle josta menee lähijuna Linköpingiin. Asemalta on kouluuni vielä n. 1,5 km matkaa, joka taittuu helposti bussilla tai kävellen. Kaksi kertaa viikossa aamuisin sekä joka päivä koulun jälkeen kuljemme Ebban kanssa koulumatkan bussilla. Ensin yli puolitoista kilometriä kotoa bussipysäkille pyörällä tai kävellen, sitten itse bussimatka n. 50 min ja vielä matka asemalta kouluun. On kuitenkin tosi hyvä että on paljon tekemistä, sillä olen huomannut että kun tylsyys iskee, on aikaa miettiä kotia vaikkei ikävä vielä painakaan.

4 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Oi! Musiikkilinja kuulostaa aivan mahtavalta, olisin itsekin niin iloinen jos pääsisin sellaiselle. Osaatko soittaa mitään soitinta?

Koulumatkasi kuulostaa hieman hurjalta, mutta eiköhän siihenkin totu.

Kun oot tutustunut enemmän kouluusi lukisin mielelläni Ruotsin ja Suomen lukioiden eroja. :)

Niin ja olisikohan mahdollista että ottaisit kommenteista pois tuon "todista ettet ole robotti" -kohdan? Tekisi nimittäin kommentoinnin huomattavasti helpommaksi. :)

Petra kirjoitti...

Jep, sitä se varmasti onkin! Joo mä laulan ja soitan pianoa :-) Oon Suomessakin taidekoulussa nii pääsin siks täällä myös sellaselle linjalle.
Kannattaa painottaa oppilaskansiossa (jos et vielä tiedä mikä se on niin oivoi odotas vaan kohta tiiät liiankin hyvin...) sitä että tykkäät musiikista, ja varmaan hakiessa voit pyytää jos ne vois yrittää ettii sulle perheen sellasesta paikasta missä ois koulussa musiikkilinja!

Jep...

Joo, saat varmasti kuulla niistä! :-)

Ai joo haha sori en ees tajunnu et siinä on sellanen, otin sen nyt pois!

Iida kirjoitti...

Okei, soitan itsekin pianoa ja lisäksi poikkihuilua. Juu, tuo oppilaskansio on tullut erittäin tutuksi kesän aikana, vihdoin se alkaa olemaan lähes valmis! :) Tuollaiselle musiikkilinjalle olisi kyllä niin siistiä päästä. Hmm.. Pitääpä katsoa olisiko oppilaskansiossa jokin kohta johon tuon toiveen saisi hyvin sujautettua. :)

Petra kirjoitti...

Onnea matkaan!