keskiviikko 6. elokuuta 2014

7 dagar kvar

Enää viikko. Viikko jäljellä. Vielä viikko.

Nyt on hyvä fiilis tästä. Viikko on just sopiva aika. Saan kaiken tarpeellisen tehtyä, mut silti se on jo tarpeeks lähellä. Koulusta en oo saanu vielä varmistusta, mut mulla on ihana perhe odottamassa. Tuliaisetkin on jo melkein hankittu, jäljellä enää pakkaaminen ja tietysti hyvästelyt.

Oon menossa huomenna torstaina mun kaverin kanssa Hietsun kirppikselle myymään vaatteita ja tavaraa mitä en ota mukaan, tervetuloa! Iskulauseena kaikki pois halvalla!

Kohta mä lähden. Vihdoin ja viimein.


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Itse olisin kiinnostunut menemään Ruotsiin vaihtoon,mutta en tiedä mitä se tulisi maksamaaan,onko sinulla tietoa??Ja voiko olla lyhempiä aikoja kuin vuoden,vaikka vain puolivuotta tms.

Petra kirjoitti...

Moi!

Mun tietojen mukaan vain YFU ja STS lähettää vaihtareita Suomesta Ruotsiin. Niiden nettisivulta (http://www.yfu.fi/ruotsi ja http://www.sts-education.com/finland/hs/kohdemaamme/ruotsi/) näet ohjelmahinnat ja mahdolliset lyhytohjelmat. Suosittelen kaivamaan nettisivuja ahkerasti tai vaikka soittamaan järjestöille jos siltä tuntuu! Itse suosittelen YFU:ta järjestöksi, sillä ohjelmahinta on alhaisempi ja myös puolivuotisohjelma mahdollinen. Kaikki asiat hoituu todella hyvin ja perheille ei makseta vaihto-oppilaan hostaamisesta.

Toivottavasti vastasin kysymyksiisi riittävän hyvin! Tsemppiä, toivottavasti löydät itsellesi sopivan järjestön ja ohjelman! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos!!:)

Petra kirjoitti...

Eipä kestä :-) Hyvä jos auttoi!

Anonyymi kirjoitti...

Osaatko sanoa kannattaako AFS:n kautta hakea vaihtoon Ruotsiin? :) itse hain sitä kautta vai olisiko kannattanut YFU:n tai STS:n kautta? Mitä eroa tai merkitystä sillä on?

Anonyymi kirjoitti...

onko liian myöhäistä hakea syyskuussa? Ja osaatko sanoa kuinka todennäköistä sinne olisi päästä?

Petra kirjoitti...

Mä en tiedä AFS:stä oikein mitään, oon kyllä kavereilta kuullut hyviä kokemuksia eli varmasti se on ihan hyvä järjestö! Silloin kun mä hain, AFS ei lähettänyt oppilaita Ruotsiin. Jos asia on nyt toisin niin eipä siinä mitään, hae ihmeessä! Itse suosittelen kyllä YFU:ta ;-)

Itse hain muistaakseni juuri syyskuussa eli luultavasti ei oo vielä liian myöhäistä jos ensi vuodeksi haluat lähteä. Kannattaa tiedustella todennäköisyyksiä järjestöltä. Vaihtariksi pääseminen riippuu tosi monesta asiasta, siihen vaikuttaa kaikki arvosanoista ja luonteesta tuuriin. Tänä vuonna YFU ainakin lähetti kaksi vaihtaria Ruotsiin eli ei hirveän montaa, mulla kävi siis hyvä mäihä. ;-)